Путін готує черговий наступ на Донбас – експерт

Читать на русском

Президент Росії Володимир Путін не відмовляється від своїх цілей і швидше за все готує новий наступ, про що свідчать останні події в зоні АТО.

Таку думку висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, пише «Слово і Діло», спираючись на інформацію «УНН».

За словами Сунгуровського в зоні конфлікту відбувається нарощування сил та проводяться організаційні заходи для налагодження взаємодії. Тобто окремі радикальні банди намагаються підпорядкувати єдиному начальству.

«В таких умовах потенціал Збройних сил України, звичайно, вимагає підкріплення. Більше того, окремі військові частини і підрозділи, які були укомплектовані призовниками з березня минулого року, вимагають оновлення, а окремі частини потребують ротації. З цією метою четверта хвиля мобілізації необхідна», – вважає М.Сунгуровський.

Однак, на думку експерта, назвати мобілізацією, те що відбувається зараз важко. Він зазначає, що в українському суспільстві достатньо високий потенціал добровольчого руху і перш за все використовувати необхідно його. А займатись цим мають не комісаріати, а ті осередки цього добровольчого руху, які намагаються співпрацювати з Міністерством оборони і Генштабом, додає Сунгуровський. 

Він також зазначає, що військові комісаріати зараз просто займаються формалістикою з розсилкою повісток про призов. «В кожному комісаріаті є список призовників. Але частина цих призовників без всякого призова пішла в ці батальйони і невідомо, наскільки комісаріатам вдалося внести коригування. Переважно пішли люди, які не лише хочуть захищати Вітчизну, а й мають військовий досвід. Тепер, якщо когось призивати, то тих, хто залишився, а не тих, хто вже воює. Зараз важко уявити, як комісаріати будуть вирішувати цю проблему», – наголосив експерт.

Щодо чисельності армії, то на думку експерта, вона не повинна вимірюватись у відсотках (Авт. – чисельність Збройних сил має становити 1% населення, тобто близько 500 тисяч осіб), вона вимірюється в людях.

Читайте також: Шляхом мобілізації створити нову армію неможливо – експерт

«Для початку потрібно сформувати перелік загроз для України, а потім вже вирішувати, які можливості потрібні для того, щоб з цими загрозами впоратися. З цих можливостей вже й випливає чисельність Збройних сил і рівень їх військово-технічного забезпечення», – резюмував Микола Сунгуровський.  

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: