ДНР і ЛНР нарешті визнають терористами

Читать на русском

Прем'єр доручив Мін'юсту, Генпрокуратурі та СБУ юридично визначити такі організації як ДНР та ЛНР терористичними.

Про це стало відомо на початку засідання уряду, пише «Слово і Діло», з посиланням на «УНН».

«Я прошу Мінюст разом з Генпрокуратурою і СБУ вжити заходів до юридичного визнання в цілому таких організацій як ДНР і ЛНР терористичними через відповідну судову процедуру», – сказав Арсеній Яценюк.

Кабінет міністрів України також закликає приєднатись і міжнародне співтовариство та визнати ДНР і ЛНР терористами.

«Уряд звертається до наших західних партнерів з тим, щоби на відповідному політичному рівні визнати організації ДНР і ЛНР як терористичні. І вжити відповідних заходів міжнародного правового реагування щодо цих бандитських угрупувань, що діють під прикриттям Російської Федерації», – сказав він.

Так звані ЛНР і ДНР повинні бути визнані всім світом як терористичні організації, додав Яценюк.

Пропонують включити так звані ДНР і ЛНР до переліку терористичних організацій і в Європарламенті. Європейські консерватори і реформісти закликають країни-члени і Європейську службу зовнішньої діяльності посилити санкції проти РФ, запровадити військове ембарго з метою запобігання співпраці з російською стороною в оборонному секторі, включаючи космічні технології.

Нагадаємо, раніше Яценюк вже робив подібні заяви. Так 26 листопада він повідомив, що Україна подала вже три позови до Європейського суду з прав людини щодо Російської Федерації і хоче визнати її терористами.

«Ми подали три позови до ЄСПЛ на трильйонні відшкодування за дії Росії. Також хочемо визнання Росії терористами», – сказав Яценюк.

Читайте також: Амністія в ДНР і ЛНР перетвориться на беззаконня – експерт

Водночас з подібним зверненням звертались і сенатори до Президента США Барака Обами, аби той розглянув можливість визнання так званої «Донецької народної республіки» зарубіжною терористичною організацією.

З таким листом до Барака Обами звернулися голови трьох комітетів сенату Роберт Менендес, Даян Файнстайн і Карл Левін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: