Ємець хоче замінити всіх суддів в Україні

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Народний фронт», перший заступник голови комітету з питань правової політики і правосуддя Леонід Ємець заявив, що для здійснення ефективної судової реформи необхідно повністю змінити склад суддівського корпусу в країні.

«З багна цукерку на зліпиш, і я вам чітко скажу, що з тими суддями, які працюють сьогодні, ми нічого хорошого не зробимо, які б закони ми не ухвалювали, які б правила не прописували», – цитує депутата прес-служба «Народного фронту», інформує «Слово і Діло».

За словами політика, «ці люди звикли бути корупціонерами». «Вони звикли брати гроші. Маючи непогану зарплату в 2 тисячі доларів, яка дозволяє жити й нормально відкладати гроші, вони все одно беруть коли 20 тисяч, коли 100, коли 200», – додав Ємець.

Крім того, він підкреслив, що в Україні всі судді обов'язково повинні бути переатестовані. «Ті судді, які не відповідають професійному рівню, мають піти у відставку. Так само мають вчинити судді, чий матеріальний достаток не співпадає з дуже чітко зафіксованим рівнем прибутків, попередньо пояснивши прокурору джерело походження таких прибутків», – зазначив народний депутат.

Читайте також: Поки Яценюк люструє одних суддів, інші приймають присягу

Ємець також повідомив, що вніс до парламенту законопроект, який, на його думку, буде дуже об'єктивно визначати рівень професіоналізму судді. Таким чином нардеп виконав відповідну обіцянку, яку він дав 10 січня, констатує «Слово і Діло». У той же час текст документа та пояснювальна записка на сайті Ради поки відсутні.

Раніше заступник глави Адміністрації Президента з питань судової реформи Олексій Філатов, заявив, що в Україні буде змінено вимогу щодо порогового віку для судді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: