Поки Яценюк люструє одних суддів, інші приймають присягу

Читать на русском

Вперше призначені судді складуть присягу у присутності Президента України.

Для складання присяги та попередньої реєстрації судді будуть запрошуватися працівниками Державної судової адміністрації України шляхом повідомлення за телефоном, пише «Слово і Діло», з посиланням на УНН.

Та поки одні приймають присягу в присутності Гаранта Конституції, прем'єр-міністр Яценюк пообіцяв – з грудня 2014 року розпочнеться люстрація суддів, яка закінчиться у грудні 2015. За його словами, відповідно до закону «Про очищення влади», перевірці підлягають всі професійні судді, члени Вищої ради юстиції та члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

В свою чергу, міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв карати суддів, що заважають люстрації.

«За рішеннями, які стосуються закону про очищення влади, є прикрі випадки, коли суди і судді з перевищенням своїх повноважень перебирають на себе функції законодавчого органу», – підкреслив міністр.

За його словами, Міністерство юстиції буде жорстко реагувати на такі дії суддів.

«Якщо в діях суддів вбачатимуться ознаки дисциплінарних проступків або кримінальних правопорушень, то будемо подавати документи в правоохоронні органи. А я, як член Вищої ради юстиції, буду ініціювати через постанову питання залучення цих суддів до відповідальності», – заявив Петренко.

Читайте також: У Обами не квапляться надавати допомогу Україні

А депутат Верховної Ради Андрій Павловський пообіцяв, що в новій Верховній Раді України першочергово буде ухвалено зняття недоторканості з усіх високопосадовців, суддів та народних депутатів у продовження системної люстрації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: