АТО: ситуація на сході України станом на 14 січня (в динаміці)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 14 січня 2015 року за даними РНБО України, Прес-центра АТО, групи Інформаційний спротив і волонтерів. Інформація оновлюється декілька разів на день.

Обстріли

Протягом минулої доби бойовики здійснили 75 обстрілів позицій українських сил. Крім того, ввечері 13 січня бойовики вперше за час збройного конфлікту застосували 220-міліметрову важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1 «Буратіно».

Напрями обстрілу

Після загострення обстановки у першій половині дня в районі нового терміналу Донецького аеропорту, який захищають наші військовослужбовці, станом на 21.00 минулої доби, обстріл припинився. Однак, за інформацією бійців 81-ї аеромобільної бригади, внаслідок боїв у донецькому аеропорту українські військові втратили третину території нового терміналу.


В той же час за інформацією Прес-центру АТО терористи здійснили обстріл із мінометів та артилерійських систем українських опорних пунктів поблизу населених пунктів Старомихайлівка, Таранчук, Архангельскоє, Тоненьке, Малоорлівка, Ленінське та та Щастя (Луганська область). Із «Градів» бойовики обстріляли населені пункти Тоненьке, Мар’їнку, Піски та тричі Оленівку.

Зі слів губернатора Луганської області Геннадія Москаля протягом вівторка в Луганській області бойовики з допомогою радіокерованого пристрою підірвали вантажівку «Урал» з українськими військовослужбовцями 80-ї аеромобільної бригади. У двох військовослужбовців серйозні поранення.

За інформацією глави Донецької обласної міліції В'ячеслава Аброськіна наразі йде масований артобстріл Авдіївки. Руйнування житлового сектору по вулиці Свободи. Один із снарядів влучив у спортивний зал школи №3. Пошкоджені інші соціальні об'єкти. 

Дії сил АТО

СБУ в рамках антитерористичної операції затримала двох громадян України - учасників незаконних збройних формувань т.зв. «ДНР». Уже встановлено, що один із них пройшов навчання в «школі» диверсантів у м.Донецьк.

Втрати

В Маріуполь було доставлено тіло дівчинки, 2,5 років, з осколковим пораненням голови, які вона отримала внаслідок обстрілу села Гранітне Тельманівського району.

Кількість жертв внаслідок обстрілу бойовиками автобуса з мирними жителями збільшилась до 12 осіб. Від отриманих поранень у лікарнях померли чоловік та жінка.

Волонтери

Українці почали масово постити в соціальних мережах зображення із написом «Я Волноваха» і збираються на марш солідарності, тим самим висловлюючи співчуття родинам загиблих під Волновахою.

Пропускні коридори

Згідно роз'яснення штабу АТО, вантажі і особи, що не підлягають пропуску через блокпости на кордоні зони АТО, прямуватимуть у фільтраційні зони, створені поблизу місць розташування координаційних груп. Там (у фільтраційних зонах, - Ред.) оперативними групами на чолі з представниками Державної фіскальної служби України по ним прийматимуться рішення про подальший детальний огляд і вивчення документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: