Ляшко організував «ответочку» Коломойському

Читать на русском

Народні депутати проголосували за основу і в цілому законопроект під №1310, що передбачає внесення змін до закону України «Про акціонерні товариства» і прямо стосується групи «Приват» Ігоря Коломойського.

Інформація стосовно голосування розміщена на офіційному сайті ВРУ.

Відповідне рішення підтримало 230 народних депутатів, з яких жодного депутата, що був би проти і лише 1 утримався. В той же час не голосували 90 народних обранців.

Нагадаємо, що ініціатором відповідних змін виступив народний депутат України і лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Як зазначається у пояснювальній записці до ухваленого законопроекту, відтепер, буде знижено кворум проведення загальних зборів акціонерного товариства, в якому держава є власником 50 і більше відсотків акцій.

А саме, вище згаданий закон доповнюється нормою про те, що «загальні збори акціонерного товариства, у статутному капіталі якого є корпоративні права держави і в якому держава є власником 50 і більше відсотків простих акцій товариства, мають кворум за умови реєстрації для участі у них акціонерів, які сукупно є власниками більше ніж 50 відсотків голосуючих акцій».

На думку народних обранців, це вирішить проблему системного блокування проведення загальних зборів окремих акціонерних товариств, окремі акціонери яких, сукупно володіють від 40 до 50 відсотками акцій.

І хоча серед причин прийняття такого рішення ініціатори законопроекту називають наявність відповідного рішення в коаліційній угоді, все ж, слід відзначити, що ситуація із постійними проблемами в організації зборів акціонерів останнім часом системно виникала в ПАО «Укрнафта», 42% якої володіють структури групи «Приват» Ігоря Коломойського. І саме представники останньої ігнорували проведення зборів.

Крім того, не виключено, що така законодавча ініціатива депутата пов'язана з особистим конфліктом між Ляшком і Коломойським, деталі якого не одноразово публікувались у ЗМІ. Достатньо лише нагадати про те, як лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляв про 50 мільйонів доларів, які йому свого часу ніби то пропонував губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський за те, щоб він включив 10 його (Коломойського) людей у партію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: