Філатов хоче боротися за дотримання регламенту ВР... блокуванням трибуни

Читать на русском

У Верховній Раді формується нова позафракційна група з 8 народних депутатів, основною метою якої буде контроль за дотриманням Регламенту.

Наразі свої підписи під заявою щодо створення депутатського об'єднання поставили Борислав Береза, Борис Філатов, Ігор Луценко, Сергій Лещенко, Альона Шкрум, Ольга Червакова, Світлана Заліщук та Володимир Парасюк, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Філатова.

Офіційна назва об'єднання – «За забезпечення дотримання Регламенту Верховної Ради та за збереження парламентаризму в Україні».

Своїми обов'язками в парламенті члени депутатського об'єднання вважають «нагляд за дотриманням керівництвом Верховної Ради та народними депутатами України Регламенту», «запобігання узурпації влади з боку керівництва Верховної Ради», запобігання «неправомірним діям, що можуть ускладнювати роботу Верховної Ради».

Разом з тим, блокування трибуни в депутатському об'єднанні порушенням не вважають і збираються використовувати його як спосіб боротьби за порядок.

«У випадках порушення Регламенту депутати... вимагатимуть жорсткого покарання порушників, блокуватимуть трибуну, застосовуватимуть інші дієві засоби...», – йдеться у заяві.

Читайте також: Береза звинуватив депутатів у «халтурі» і написанні «даремних» законів

Нагадаємо, 11 січня Юлія Тимошенко звинуватила Кабінет міністрів у тому, що текст Державного бюджету України на 2015 рік, за який голосували депутати, відрізняється від тексту Держбюджету, опублікованого на сайті уряду. Розібратися в ситуації лідерка «Батьківщини» попросила спікера Володимира Гройсмана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: