Яценюк: борги Януковича? Ні, не чули

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відкидає можливість того, що Російська Федерація може висунути вимогу про дострокове повернення 3 мільярдів доларів, отриманих урядом за президентства Віктора Януковича.

Про це він розповів в інтерв'ю «Deutsche Welle», пише «Слово і Діло».

Прем'єр назвав чутками інформацію ЗМІ про те, що в російському уряді збираються вимагати дострокового погашення 3-мільярдного кредиту, виданого в 2013 році.

Згадані кошти – частина 15-мільярдного кредиту, про який Путін із Януковичем домовились у грудні 2013 року. 3 мільярди, за які тепер необхідно буде розплачуватись уряду Яценюка, режим екс-президента встиг «освоїти» до втечі останнього в Росію.

Втім, за словами глави Кабміну, це далеко не єдина проблема, з якою зіткнулась Україна після втечі колишнього глави держави.

«Цей російський кредит – це лише одна частина дуже великої проблеми, з якою ми зіткнулись», – поскаржився прем'єр, додавши, що, спільно з прокуратурою та судами, уряд планує переглянути всі акти про приватизацію за останні 20 років.

Читайте також: Інтерпол нарешті почав шукати Януковича, але Україні він не потрібен

Як уже повідомлялося, до кінця січня Міжнарожний валютний фонд має озвучити умови отримання Україною нового траншу кредиту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: