У світових рейтингах Україна поступилась Європі

Читать на русском

У світових рейтингах, що відображають рівень економічного, суспільного розвитку, освіти і науки, Україна в 2014 році не піднялася вище п'ятого десятку та нерідко поступалася навіть країнам третього світу.

Відповідну інфографіку підготувала система народного контролю «Слово і Діло».

Так, у всесвітньому Індексі економічної свободи Україна посідає 155-е місце. За останній рік вона піднялась на 3 сходинки, але продвжує залишатися на останньому місці серед чотирьох десятків європейських країн. Такий результат відносить Україну до групи країн, де придушуються економічні свободи.

Щодо легкості ведення бізнесу, то тут Україна піднялась на 25 сходинок і посіла 112-е місце. Першу трійку розділили: Сінгапур, Гонконг, Нова Зеландія.

У конкурентоспроможності Україна втратила свої позиції і «впала» на 5 сходинок, тепер вона на 76-му місці. З інших країн СНД, Росія за рік піднялася з 44 на 53-е місце, Молдова – з 89 на 82-е, Киргизька Республіка – зі 121 на 108-е, Азербайджан – з 39 на 38-е місце, Казахстан зберіг 50-у позицію, Вірменія опустилася з 79 на 85-у.

У світому індексі преси Україна посіла 127-е місце, Росія – 148-е, світовий рейтинг знову очолила Фінляндія. Основна тенденція – широке тлумачення питань національної безпеки здійснюється на шкоду праву доступу.

Україну, Уганду і Коморські острови об‘єднав індекс сприйняття корупції. Хоч Україна і піднялась на одну сходинку, однак за рівнем корупції вона не поступається країнам третьго світу. Найменш корумпована держава світу у 2014 році – Данія. В кінці списку традиційно –Сомалі і Північна Корея.

Щодо розвитку людського потенціалу, то Україна не змінила свою позицію, і займає 83-е місце. Така система поглядів орієнтована на підвищення якості життя людини, розширення і вдосконалення її можливостей у всіх областях.

Читайте також: У 4 кварталі 2014 року Україна впала у рейтингу інвестиційної привабливості


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: