У 4 кварталі 2014 року Україна впала у рейтингу інвестиційної привабливості

Читать на русском

Рівень інвестиційної привабливості України за останні 3 місяці впав на 0,15 пункта і склав лише 2,5 бала з 5 можливих.

Таку інформацію повідомила прес-служба European Business Association (EBA), передає «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

У повідомленні йдеться, що хоча рівень інвестиційної привабливості України за четвертий квартал впав на 0,15 бала в порівнянні з попереднім періодом, але стосовно аналогічного квартала 2013 року інвестпривабливість збільшилась на 0,63 бала.

Такі зміни у EBA вбачають через відсутність реальних реформ, на які очікувало бізнес-середовище протягом усього року, і які трансформувались в перелік основних претензій до влади: непрофесіоналізм і непрозорість, в першу чергу НБУ, правова нестабільність, відсутність боротьби з корупцією, адміністративний тиск на бізнес.

«Більшість експертів вважають, що позитивних змін не відбувається, незважаючи на очікування суспільства. Єдина позитивна зміна останнього кварталу – парламентські вибори і Кабінет міністрів, який почав діяти. Експерти позитивно оцінюють люстраційний закон та інші дії зі зменшення корупції», – повідомляє прес-служба European Business Association.

Читайте також: Не слід чекати величезного об'єму інвестицій до України – Данилишин

Нагадаємо, свого часу Петро Порошенко під час парламентських виборів пообіцяв, що тільки-но ситуація на сході України стабілізується, в країні розпочнеться інвестиційний бум.

Матеріали за темою:

Україна в світових рейтингах 2014 року (інфографіка) 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: