Малозабезпечені українці можуть залишитись без допомоги через Розенка

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Самопомочі» Вікторія Войціцька заявила, що депутати досі не бачили розрахунків щодо адресних дотацій допомоги для населення у зв’язку зі збільшенням ціни на газ.

«Як я розумію на сьогоднішній день, ці розрахунки нам надані не були. Тобто ми не бачили, яка сумма буде необхідна для того, щоб забезпечити відповідно людей цією допомогою», –сказала Войціцька у коментарі журналісту «Слова і Діла».

За її словами, такі розрахунки мають робити спеціалісти, а народні депутати, в свою чергу, мають право на них подивитися, проаналізувати і дати свою зворотню реакцію. «Нам вони не були надані. Ми вимагаємо від Кабміну і від конкретного міністра, щоб ми отримали ці розрахунки. Тоді ми вже зможемо з вами говорити, скільки реально необхідно для пенсій», – зазначила політик.

Крім того, Войціцька нагадала, що принциповою позицією «Самопомочі» був і є намір суттєво скоротити спеціальні пенсії, щонайменше на 2015 рік, а саме встановити максимальний рівень спецпенсій на рівні 5-ти мінімальних пенсій.

«А все вищезазначене – обкладати податком на доходи фізичних осіб в розмірі 100%. Тобто, ми їх скасувати як такі не можемо зараз, але ми могли б взяти і повернути ці гроші назад в бюджет і поновити елементарну соціальну справедливість. Чому судді, прокурори мають отримумати пенсії в розмірі 5-, 6-, 8- і більше тисяч гривень, тоді як люди, які працювали на заводах, все своє життя отримують 1000-2000 грн в кращому випадку. Якщо вже затягувати пояси, то затягувати пояси всім», – резюмувала народний депутат.

Читайте також: Міністр соцполітики Розенко теж хоче отримувати допомогу від держави

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що кошти, які більше не будуть йти на дотацію «Нафтогазу», за рахунок підвищення тарифів на газ для населення будуть спрямовані на пільги та субсидії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: