Україна офіційно оголосила про свої претензії на Олімпіаду

Читать на русском

Віце-прем'єр Олександр Вілкул повідомив, що Україна подала офіційну декларацію про подачу заявки на проведення в 2022 році зимової Олімпіади у Львові.

Про це Вілкул сказав на генеральній асамблеї Національного олімпійського комітету України, передає його прес-служба.

«Сьогодні ми стаємо творцями нового етапу в історії нашої держави. Україна подала до Міжнародного Олімпійського комітету офіційну декларацію про подачу заявки на проведення у Львові Зимової Олімпіади -2022», - заявив віце-прем'єр.

За його словами, можливе проведення Олімпіади сприятиме популяризації спорту і туризму в Україні, залученню інвестицій, економічному розвитку та створенню нових робочих місць.

«За 5 годин їзди від Львова проживає майже 50 млн. чоловік з 7 країн. Ми створюємо можливості для заняття зимовими видами спорту в тій частині Європи, куди комфортно можуть приїхати туристи-любителі і професійні спортсмени. Наші спортсмени повинні тренуватися в Україні, а не за кордоном», - додав Вілкул.

Нагадаємо, що в жовтні Львівські облрада та міськрада проголосували за підтримку заявки України на проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року.

Визначення міста, що прийматиме 24-ті зимові Олімпійські ігри, повинно відбутися на засіданні МОК у Куала-Лумпурі (Малайзія) у липні 2015 року.

Як відомо, у серпні 2013 року Вілкул запевнив, що заявка на проведення зимової Олімпіади-2022 в Карпатському регіоні буде подана до 14 листопада.

7 лютого 2013 року підготувати та подати заявку на проведення зимових Олімпійських ігор 2022-го року обіцяв Президент Віктор Янукович.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: