Коли курс євро стане дешевше долара? Дослідження

Читать на русском

Вже на початку січня 2015 року, євро по відношенню до долара впав до дев'ятирічного мінімуму, але до 2017 року вартість долара та євро може зрівнятися, передає «Слово і Діло», посилаючись на zn.ua.

Аналітики банку Goldman Sachs провели дослідження, в результаті якого прогнозують, що в 2017 році курс євро по відношенню до американської валюти досягне рівності, а в 2018 долар може стати дорожче євро. Уже в січні 2018 ціна 1 євро буде 90 центів, незважаючи на підвищення процентних ставок від ФРС США.

«З тих пір, як єврозона вийшла з боргової кризи, що припав на середину 2012 року, вона продовжує боротися з проблемами уповільнення конкурентоспроможності. Євро, швидше за все, продовжить своє падіння по відношенню до долара», – прогнозують аналітики.

В той же час, акцентується увага на основних проблемах в єврозоні, а саме «уповільнення зростання і конкурентоспроможність» курсу євро.

«У зв'язку з цим, є ймовірність, що валюта Європи продовжить своє падіння щодо долара», – відзначають аналітики.

Крім цього, на кінець 2015 року Goldman Sachs прогнозує, що у співвідношенні євро-фунт і долар – австралійський долар коштуватиме 79 центів.

Читайте також: Курс гривні до долара: чи варто чекати стабілізації?

Нагадаємо, що НБУ відмовився давати які-небудь прогнози, щодо курсу долара в 2015 році.

Згідно з даним НБУ, 11 січня  2015 року курс долара складає 15,74 грн/за долар. На Міжбанку – 16,05 грн/$ (купівля); 16,25 грн/$ (продаж).

Курс євро за НБУ встановлено – 18,53 грн/євро. На Міжбанку – 18,91 грн/євро (покупка); 19,15 грн/євро (продаж)

Варто відзначити, що в грудні прем'єр-міністр УкраїниАрсеній Яценюк заявив, що середній курс гривні до долара, який закладений в проекті Держбюджету-2015 становить 17 гривень.

Матеріали по темі:

7 відповідей, що змінить курс гривні в 2015: зарплати, тарифи, продукти

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: