Головні дипломати України, Німеччини, Франції та РФ зустрінуться в Берліні

Читать на русском

Міністри дипломатичних відомств Німеччини, Франції, Росії і України домовилися зустрітися 12 січня в Берліні.

Про це у своєму Twitter повідомив глава МЗС України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло».

«Поклав слухавку після розмови з колегами з ФРН, Франції та РФ. Єдиний «прогрес» - домовились особисто зустрітися в Берліні. Працюємо далі...», - написав міністр.

Однак вже через кілька хвилин Клімкін додав: «Нормандія знову приїде до Берліна. Зустрінемося там з міністрами 12 січня».

Як відомо, наприкінці грудня минулого року Президент України Петро Порошенко анонсував зустріч в «нормандському форматі» в Астані 15 січня. Дипломатичним відомствам країн, що беруть участь в переговорах, були дані доручення підготувати порядок денний та проекти рішень зустрічі.

У той же час, представники Німеччини і Франції засумнівалися в доцільності зустрічі в Астані, а прес-секретар канцлера Німеччини Ангела Меркель повідомила, що зустріч буде мати сенс тільки за умови досягнення прогресу. У свою чергу, президент Франції Франсуа Олланд також заявив, що полетить на зустріч в Астану тільки за умови реального прориву.

Читайте також: Клімкін планує нормалізувати українсько-російські відносини

Нагадаємо, в ході зустрічі Президента України Петра Порошенка і міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера була запропонована ідея, згідно з якою, крім женевського і нормандського форматів може бути використаний так званий Веймарський формат переговорів за участю Німеччини, Польщі та Франції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: