Клімкін планує нормалізувати україно-російські відносини

Читать на русском

Очільник українського МЗС Павло Клімкін заявив про необхідність відновити довіру у відносинах з Росією. За його словами, відновлення зв'язків між державами має характеризуватися «не словами, а реальними справами».

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на The Kiev Times.

«Нині відносини з Росією є досить складними з тієї причини, що в них відсутня необхідна довіра. Необхідно відновити колишню довіру у відносинах між Україною і Росією. Але це залежить не тільки від волі України, але також і від волі Росії », - заявив український міністр.

Голова МЗС зауважив, що обидві держави є частиною Європи, а тому в них «повинні превалювати європейські цінності і норми». На його думку, більш тісна інтеграція України з Євросоюзом цілком сумісна зі співпрацею з Росією.

«Це здійсненно як з економічної, так і з гуманітарної точки зору. Однак при цьому повинна бути політична воля для просування саме таким шляхом», - підкреслив міністр.

Відзначимо, що Павло Клімкін очолює МЗС України з 19 червня 2014 року. За цей час у системі «Слово і Діло» було зафіксовано 5 обіцянок політика. Зокрема, Клімкін обіцяв знайти для України нову модель безпеки, яка б сприяла інтеграції країни в євроатлантичні структури і гарантувала територіальну цілісність держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: