Експерт: Можливе скасування недоторканності парламентарів – популізм

Читать на русском

Народні обранці під час гонки постійно говорили про зняття депутатської недоторканності, проте – це не більше ніж розмови.

Таку думку висловив політолог Олексій Голобуцький, пише «Слово і Діло», з посиланням на «УНН».

За його словами, найбільше про такий крок говорять у «Блоці Петра Порошенка», але у них навіть немає 226 голосів для того, щоб за це проголосувати.

Свою думку він також підтвердив тим, що у Блоку Порошенка вже під час ухвалення Бюджету були проблеми, коли близько 15 людей голосувало проти лінії фракції.

«Я не вважаю, що потрібно повністю скасовувати депутатську недоторканність, оскільки ми, поки що, живемо не у правовій державі. А заяви про зняття недоторканності – це популізм, і завжди були популізмом за усіх влад», – зазначив політолог. 

На його думку, один опозиціонер, людина, яка не погоджується з діями влади, сильніша, ніж 10 злодіїв чи корупціонерів, які сховалися за депутатським мандатом.

За словами експерта, можна трохи прибрати недоторканності, але додати депутату більше повноважень. Наприклад, дати їм можливість заходити в будь-яке приміщення будь-якого офісу без проблем.

На його думку, БПП і надалі виступатиме за скасування депутатської недоторканності, але у них не вистачить голосів, щоб за це проголосувати. «Щонайменше, до літа це точно не буде ухвалено», – переконаний О. Голобуцький.

Читайте також: Луценко запропонував «свою» Національну поліцію

Зокрема, системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовані обіцянки Оксани Сироїд за підтримки партією «Самопоміч» щодо зняття депутатської недоторканності, Дениса Силантьєва, який запевнив, що «Радикальна партія» та він особисто проголосують за зняття недоторканності, та Юрія Луценка, який зазначив, що партія «Блок Петра Порошенка» ініціюватиме у Верховній Раді VIII скликання процес скасування недоторканності з вищих посадових осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: