Сагайдачний налякав піратів

Читать на русском

Фрегат ВМС України "Гетьман Сагайдачний" попередив напад піратів на цивільне судно в районі Аденської затоки Індійського океану. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

В ніч на 3 листопада українські моряки отримали сигнал "SOS" від цивільного судна “Manjin cild” про переслідування їх невідомим малорозмірним швидкісним плавзасобом. Під час наближення фрегату “Гетьман Сагайдачний” до судна, що потерпало від переслідування, невідомий швидкісний плавзасіб зник.

"Екіпаж корабля був готовий виконати поставлені завдання та надати допомогу цивільному судну. Це перша фактична операція національного контингенту в рамках протидії піратству в районі Африканського рогу", – сказав командир “Сагайдачного” Роман П’ятницький.

24 вересня 2013 року "Гетьман Сагайдачний" відбув з Севастополя в район Індійського океану в рамках операції НАТО з протидії морському піратству "Океанський щит".

Нагадаємо, рік тому екс-міністр оборони Дмитро Саламатін обіцяв вести до строю 15 кораблів, натомість український флот скоротився з 26 до 22 одиниць. Попередник Саламатіна – Михайло Єжель ще в 2010 році обіцяв відремонтувати і ввести в експлуатацію підводний човен "Запоріжжя". Пробне занурення човна відбулось в серпні 2012 року.

До відома, за викуп судна і екіпажу "Фаїни" в 2009 році було виплачено 3,2 млн. дол.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: