УДАР хоче імпічмент

Читать на русском

Заступник голови фракції УДАР Віталій Ковальчук сьогодні, 4 листопада 2013 року, заявив, що його політична сила вимагає на цьому тижні розглянути законопроект про порядок імпічменту Президента України. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на прес-службу Партії УДАР.

"Ми наполягаємо: включити до порядку денного сесії і розглянути цього тижня проект закону України "Про порядок імпічменту Президента України", - сказав Ковальчук.

Нагадаємо, що прийняття відповідного закону є програмним положенням "Свободи"Об'єднаної опозиції та однією з обіцянок Віталія Кличка.

Опозиція уже неодноразово висувала вимогу прийняти законопроект про порядок імпічменту, - зокрема під час блокувань парламенту навесні цього року. Сам законопроект (№2220) внесено керівниками всіх трьох опозиційних партій у лютому 2013 року.

Відповідно до Конституції України, для реалізації процедури імпічменту необхідно не менш як три четвертих голосів парламенту – 338 депутатів. У складі опозиційних фракцій – 168 нардепів. Лише складом однієї фракції Партії регіонів (207 мандатів) можна заблокувати всю процедуру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: