Після звільнення Паніна в СБУ вирішили завести на нього справу

Читать на русском

Служба безпеки України відкрила кримінальну справу проти відомого російського актора Олексія Паніна після того, як громадські активісти затримали та передали його до рук правоохоронців в Одесі 2 січня.

В міліції Паніна надовго не затримали і вже наступного дня той був у Москві, пише «Слово і Діло» з посиланням на «LB.ua».

Однак в СБУ звинувачення в підтримці сепаратизму проти росіянина висунули лише 3 січня. Цікаво, що висловлювання актора щодо розширення меж Росії аж по місто Одесу, на які посилаються в СБУ, були зафіксовані ще в середині серпня.

«В ході досудового слідства встановлено, що 12.08.2014 громадянин Російської Федерації, російський актор, Панін Олексій В'ячеславович, 10.09.1977 р. н., перебуваючи на території України в Автономній Республіці Крим, публічно висловлювався про те, що АР Крим є російською територією, а також щодо необхідності розширення її кордонів до м. Одеса», – йдеться у повідомленні Головного слідчого управління СБУ.

Читайте також: Керівництво «Інтера» викликають «на килим»

Нагадаємо, наприкінці жовтня СБУ та МВС відкрили кримінальні справи відносно Михайла Пореченкова за участь у терористичній діяльнсоті на боці самопроголошеної Донецької народної республіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: