Керівництво «Інтера» викликають «на килим»

Читать на русском

Заступник голови національної ради з питань телебачення та радіомовлення України Ольга Герасим'юк обіцяє запросити керівника компанії «Inter Media Group» Ганну Безлюдну на перше засідання ради в 2015 році, аби заслухати її «концепцію новорічних шоу».

Про це Герасим'юк написала у своєму Facebook, передає «Слово і Діло».

«Також запрошуємо взяти участь у цій розмові СБУ, сподіваємося на участь РНБО (до речі, на відміну від закону про ТБ, що в нашому розпорядженні, РНБО має закон про санкції, що може бути ним застосований в цьому випадку), запросимо голову Комітету свободи слова ВР, депутатів (час голосувати розширення повноважень Нацради, також Закон, що регулює участь антиукраінських персонажів у медіапросторі України)», – зазначила член Нацради.

На слухання також обіцяють запросити громадських активістів, пресу і «представників європейських організацій».

Крім того, на своєму першому засіданні в новому році рада планує оприлюднити результати моніторингу всіх українських ефірів.

Читайте також: Стець: Мінінформації потрібне на час АТО і на ЗМІ тиснути не буде

Як відомо, в ніч з 31 грудня на 1 січня один з найбільш рейтингових національних телеканалів – «Інтер» – транслював новорічне шоу за участі зірок російської естради, що виступили за анексію Криму та підтримують дії сепаратистів на сході України. Даний ефір викликав бурхливу дискусію в українському суспільстві.

Варто зазначити, що вже 1 січня в ефірі новин працівники інформаційної служби телеканалу, зазначили, що трансляція концерту стала для них «неприємним сюрпризом» і підкреслили, що вони є «структурно окремою одиницею на «Інтері», а топ-менеджмент каналу не впливає на їхню редакційну політику.

Вчора також стала відома позиція секретаря РНБО України Олександра Турчинова, який заявив, що телеканал необхідно позбавити ліцензії на мовлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: