Яценюк не хоче миру – президент Чехії

Читать на русском

Президент Чехії Мілош Земан вважає голову уряду України Арсенія Яценюка «прем'єром війни» і переконаний, що той не хоче мирного вирішення нинішніх проблем країни.

Про це Мілош Земан сказав в інтерв'ю празькій газеті Pravo, пише «Слово і Діло», з посиланням на «УНН».

«Судячи з деяких висловлювань прем'єра Яценюка, вважаю, що це, скоріше,»прем'єр війни», тому що він не хоче мирного вирішення ситуації, яке рекомендує Європейська комісія, але хоче цю проблему вирішити силою», - наголосив М.Земан.

Він також зазначив, що його висловлювання про ситуацію в Україні могли відбитися на падінні його популярності в країні в останні місяці, оскільки багато «погано поінформованих людей» в Чехії вважають, що повалення президента Віктора Януковича в лютому 2014 являло собою щось подібне «оксамитовій революції» осені 1989 року в тодішній Чехословаччині.

«Вони думають, що там сталося щось подібне до того, як у нас була «оксамитова революція», - сказав Мілош Земан. -

Президент також дода, що Майдан не був ніякою демократичною революцією, а в Україні відбувається громадянська війна.

В свою чергу, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає можливим в 2015 році досягти прогресу у вирішенні кризи, що склалася в Україні.

Читайте також: Яресько виконала обіцянку і під Новий Рік оприлюднила доходи

«У новому році у нас, ймовірно, буде нова можливість для досягнення прогресу в розв'язанні кризи в Україні», –– зазначив глава МЗС ФРН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: