Протягом грудня в Міноборони витратили чверть річного бюджету

Читать на русском

Народний депутат та член Комітету з питань національної безпеки та оборони Дмитро Тимчук оприлюднив звіт Міністерства оборони щодо використанню коштів Державного бюджету протягом 2014 року, з якого випливає, що за 3 останніх тижні 2014 року силовики витратили близько 3 млрд грн, що складає більше чверті річного бюджету відоства.

Про це Тимчук написав на своїй сторінці у Facebook, інформує «Слово і Діло».

«В цілому було відкрито асигнування на 11 млрд 142 илн 052 тис грн. Міноборони з цих коштів реалізувало 7 млрд 868 млн 139 тис. Виходить, за три тижні (з 8 грудня до кінця року) МО реалізувало ще 3 млрд грн (тоді як за 11 місяців – менше 8 млрд)? Звучить дуже дивно», – написав політик.

Таку заяву Тимчук зробив, спираючись на довідку, надану парламентському Комітету з нацбезпеки і оборони та річний звіт Міноборони, у якому йдеться про 100-відсоткове засвоєння коштів, виділених із Державного бюджету-2014.

Читайте також: Скільки заробляють солдати в АТО? (інфографіка)

Додамо, що, за розрахунками фінансового порталу «Мінфін» ВВП України в 2015 році склладе за песимістичним сценарієм 1,720 трлн грн, за оптимістичним – 1,751 трлн грн. Близько 5% від цієї суми держава планує виділити на забезпечення оборонного комплексу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: