Тижневий дайджест станом на 4 листопада 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень в систему «Слово і діло» було додано 82 обіцянки від представників органів центральної та місцевої влади. Серед головних фігур – прем’єр-міністр Микола Азаров, міністр доходів і зборів Олександр Клименко та голова Київської держадміністрації Олександр Попов.

Голова Кабінету Міністрів Микола Азаров минулого тижня окреслив соціальну сторону проекту з видобутку сланцевого газу на Олеській площі. Так, за словами політика, в рамках проекту буде створено 10-15 тис. робочих місць, а  додаткові надходження до бюджетів всіх рівнів складуть кілька сотень мільярдів гривень.

З-поміж інших обіцянок Миколи Азарова слід згадати заяви про ліквідацію затримки з видачею соцвиплат до кінця року та запобігання знесенню пам'ятника І. Д. Черняховському в польському місті Пененжно.

Міністр доходів і зборів Олександр Клименко минулого тижня оголосив наміри відомства з покращення адміністрування оподаткування населення. Згідно з задумом голови відомства, з 2014 року платникам не потрібно буде отримувати свідоцтво ПДВ та єдиного податку, а до кінця поточного року буде створено 24 сервісних центри для платників податків. Для зменшення втручання контролюючих органів в роботу бізнесу вже незабаром Міндоходів та органи фінансового контролю проводитимуть перевірки спільно.

Окрім того, за словами Олександра Клименка, до кінця цього року податковий електронний кабінет буде інтегровано зі звітністю із єдиного соціального внеску, а в 2015 році буде запроваджено єдине вікно подання електронної звітності до усіх органів влади.

Голова КМДА Олександр Попов минулого тижня підтвердив наміри влади відкрити станцію метро «Теремки» до Дня визволення Києва. Він також  запевнив, що наступного року місто витратить 200 млн. грн. на реконструкцію тепломереж.

Протягом минулого тижня 28 обіцянок отримали статус «Виконано» і 22 - «Не виконано».

Серед виконаних обіцянок слід відзначити відкриття музею «Парк Ракет» та завершення будівництва радіологічного корпусу міської лікарні № 19 у Дніпропетровську, а також завершення закачування газу в підземні сховища України (17,6 млрд. куб. м).

Невиконаними залишились обіцянки з відкриття станції метро "Теремки" в жовтні поточного року та завершення будівництва першого житлового будинку 6 мікрорайону Камишової бухти в Севастополі. Крім того, минулого місяця так і не було знайдено остаточного правового рішення щодо лікування Юлії Тимошенко за кордоном, не вирішено питання виплати заборгованості перед ВАТ "Газпром" за спожитий у серпні газ та не підписано україно-російську угоду щодо спільного виробництва літака Ан-124.

Станом на 04.11.2013 року в системі «Слово і Діло» налічується 1043 персони і 16507 обіцянок, з них 10032 у процесі, 2911 виконаних і 2943 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: