Стець: Мінінформації потрібне на час АТО і на ЗМІ тиснути не буде

Читать на русском

Міністерство інформаційної політики на чолі з Юрієм Стецем не буде запроваджувати цензуру.

Про це у інтерв’ю «Телекритиці» заявив голова МІП Юрій Стець, пише «Слово і Діло».

«Я – остання людина, яка могла б використати МІП для цензури. Якщо хтось буде тиснути на мене з вимогою запровадити цензуру, то я вийду й публічно скажу, хто тисне, і після цього подам у відставку», – запевнив чиновник.

За словами Юрія Стеця, необхідність у міністерстві є лише на час військових дій.

«Це міністерство було запропоновано по кальці тих міністерств, які були у Великобританії, США, Франції під час військових дій. Я вважаю, що це МІП потрібне тільки на час військової агресії, а після її закінчення, воно нам не потрібне», – сказав він.

Щодо роботи міністерства, то воно займатиметься розробкою стратегії інформаційної політики, впровадженням і контролем за її виконанням.

«Це стосується, в тому числі, й виготовлення соціальної реклами, розміщення її і в Україні, і за кордоном. Другий департамент буде займатися інформаційною війною. А третій департамент – це внутрішні комунікації між усіма відомствами», – розповів Стець.

Новобраний міністр, вже окреслив першочергові завдання. Зокрема, він збирається поїхати на Донбас для створення карти зон покриття радіо і телебачення терористів, щоб перекрити їх сигналом українських мовників.

Міністр додав, що у штаті відомства працюватимуть лише 20 людей.

«Більше – немає необхідності. Тому що по факту вся робота – це якісь продакшн-студії або люди, які за допомогою грантів чи грошей спонсорів зможуть долучитися до діяльності МІП. Я точно не буду пиляти бюджет, чудово розумію, що я знаходжуся під величезним збільшувальним склом, тому сам не зацікавлений, щоб гратися в бюджетні ігри. Там не буде ні машин, ні водіїв, ні оренди приміщень чи ще чогось», – запевнив він.

Читайте також: Стець ще восени говорив про створення Міністерства

За словами Юрія Стеця, це відомство можна навіть не називати міністерством, але завдяки такому статусу воно матиме можливість по горизонталі працювати з іншими міністерствами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: