Справжнє обличчя агресора та уряд камікадзе. Головні цитати 2014

Читать на русском

Січень

«Я з ганьбою жити не буду. Завтра підемо разом вперед. Якщо куля в лоб, то куля в лоб. Але чесно, справедливо і сміливо».Український політик, опозиціонер Арсеній Яценюк зі сцени Євромайдану.

Лютий

«В Україні не громадянська війна, якщо під такою мати на увазі війну однієї частини народу проти іншої. Ми бачимо війну української влади проти власного народу».Депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський про лютневі події на Майдані.
«Я можу заздалегідь сказати, яка доля всіх членів Кабміну. Це політичні камікадзе».Арсеній Яценюк про свій перший уряд після Революції Гідності
«Юля! Моя дорога, куди ти їдеш, скажи мені? Ми тебе чекаємо. Тут вся країна тебе чекає».Арсеній Яценюк, телефонна розмова з Юлією Тимошенко одразу після її звільнення із в'язниці.

Березень

«Українському народу протистоять не росіяни, котрі виходять на вулиці Москви, щоб підтримати боротьбу нашої країни. Нам протистоїть політичне керівництво Російської Федерації».В.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.
«Я живий. Хоча не можу сказати, що почуваю себе добре, оскільки не можу без глибокої страшної тривоги спостерігати за тим, що відбувається в Україні».Екс-президент України Віктор Янукович на прес-конференції в Ростові-на-Дону.

Квітень

«Сьогодні вночі на півночі Донецької області почалася антитерористична операція. Але вона відбуватиметься поетапно, відповідально, виважено. Мета цих дій, я вкотре наголошую, – захистити громадян України».В. о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

«Якщо мене оберуть, я продам Roshen. Як Президент України я хочу і буду піклуватися виключно про добробут країни».Кандидат в Президенти України Петро Порошенко.

Травень

«Я не йду в президенти, а підтримуватиму на виборах Петра Порошенка».Український політик Віталій Кличко.

Червень

«Росія окупувала Крим, який був, є і буде українським».Президент України Петро Порошенко під час власної інавгураційної промови.
«Я готовий тут з вами стати і казати: Росія, забирайтеся з України. Путін-х....ло...».Міністр закордонних справ України Андрій Дещиця.

«Майбутнє Європи та її дух залежать від того, як буде врегульований конфлікт в Україні – на основі міжнародного права, законності, або на основі «права сильного». Це – дилема і вибір, який кожен з нас повинен зробити самостійно».Президент Петро Порошенко в ході виступу на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.
«Суд над КПУ – це суд століття».Лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Липень

«Сьогодні весь світ побачив справжнє обличчя агресора, адже збиття мирного літака є актом міжнародного тероризму, спрямованого проти всього світу».Президент України Петро Порошенко під час звернення до українців внаслідок збиття бойовиками літака малайзійських авіаліній.

«Сейчас решается вопрос — будет ли существовать украинское государство как таковое или нет. Я смотрю на вас, украинцев, и мне кажется, что вам все равно! Вы очень пассивны. Вам не нужны реформы, потому что вы за них не боретесь!».Міністр з координації економічних реформ в Грузії Каха Бендукідзе.

Серпень

«У мене є два заступники, з яких чотири лежать у Кабміні. Призначити їх неможливо. Не знаю, чому».Міський голова Києва Віталій Кличко під час власної прес-конференції.
«Я вирішив достроково припинити повноваження Верховної Ради сьомого скликання. Вибори нового парламенту відбудуться 26 жовтня 2014 року».Президент України Петро Порошенко в ході чергового звернення до українців.

Вересень

«Я готовий битися за свою країну і навіть померти за неї. І я запевняю вас, що так само думає велика кількість жителів України».Президент Петро Порошенко в інтерв'ю журналістам ВВС.

«Ми починаємо проект «Стіна». Це будівництво реального державного кордону між Україною та Російською Федерацією».Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк щодо початку облаштування кордону з РФ.

Жовтень

«Харків - це місто Сковороди, Курбаса і Хвильового. А Ленін у Харкові ніколи не зупинявся».Президент Україн Петро Порошенко у відповідь на повалення пам'ятника Леніна у Харкові.

Листопад

«Те, що підписання коаліційної угоди відбувається у річницю Майдану, є знаковим. Ми зобов'язані виправдати сподівання людей, які стояли на Майдані».Віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман про формування нової коаліції в парламенті.
«У нас зараз відчувається колосальний дефіцит професійних патріотичних кваліфікованих кадрів. І я впевнений, що ми змушені поки, на жаль, покривати цей дефіцит за рахунок так званого критичного імпорту, в тому числі з-за кордону».Президент України Петро Порошенко про перспективу залучення іноземців на урядові посади.

Грудень

«Винесена в парламент Програма дій уряду не просто розчарувала. Це – щось середнє між студентською халтурою і журналом «Мурзілка».Координатор Ради парламентської коаліції Юрій Луценко про програму дій уряду.

«Цей бюджет далекий від ідеалу. Через деякий час нам доведеться його трохи міняти. Але те, що ми його прийняли, – це вікно можливостей для уряду розпочати реформи в країні».Голова Верховної ради Володимир Гройсман щодо прийнятого бюджету на 2015 рік.
«Ви знаєте, коли в деяких соціальних мережах пройшла інформація про те, що призначення кривавого пастора призвело до обвалу рубля, то я вважаю, що це просто збіг».Секретар РНБО Олександр Турчинов про своє прізвисько «кривавий пастор».

«У нас ще декілька років, щоб перемогти критичне відставання, і в 20-му році подати заявку на членство в ЄС. Альтернатива — залишитись наодинці з Росією».Президент Петро Порошенко під час підсумкової прес-конференції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: