Транспортна та електрична блокада Криму – організована провокація – експерт

Читать на русском

Транспортна та електрична блокада Криму схожа на витончені провокації.

Про це повідомив політичний аналітик, кандидат філософських наук Валентин Пустовойт, пише «Слово і Діло», з посиланням на «УНН».

«Те, як були організовані відключення Криму від енергопостачання і так звана «транспортна блокада» півострова, породжують підозри, що ці акції організовані «засланими козачками», – каже експерт.

За словами Пустовойта, зроблено це було так, аби неминуче спричинити вкрай негативну психологічну реакцію.

«Правда, про неминучість відключень через перевищення Кримом лімітів споживання електроенергії Київ раніше попереджав Сімферополь. Однак, як можна зрозуміти з перепалки сторін, перше відключення 24 грудня було зроблено в односторонньому порядку без завчасного повідомлення», – вважає експерт.

Він також додав, що є об’єкти комунальної інфраструктури, які не можуть бути несподівано знеструмлені. Наприклад, операційні та реанімаційні відділення лікарень.

Щодо «транспортної блокади» півострова, то, на думку Пустовойта, вона була проведена зі зневагою до простих людей.

«Ще вчора продавали залізничні квитки в Крим, а сьогодні оголосили, що поїзди туди ходити не будуть», – зазначає аналітик.

«Розпочата «транспортна блокада» Криму стосується великої політики, оскільки скасовано залізничні рейси не тільки з українських міст, а й з Петербурга й Москви. Це дає привід Путіну зажадати від України надати транспортний коридор для сполучення з новим суб’єктом Російської Федерації», – додає експерт.

Читайте також: Загроза теракту в Одесі: на вулиці виведуть силовиків і військову техніку

Пустовойт також додав, що у блокадах може бути і мотив  змусити Україну купувати вугілля та електроенергію у Росії нібито в обмін на нормалізацію електропостачання Криму та відновлення з ним транспортного сполучення.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: