Акурат до річниці революції свободівці підсунули свиню комуністам

Читать на русском

Депутати парламентської фракції ВО «Свобода» зареєстрували в Верховній Раді законопроект про заборону комуністичної ідеології в Україні.

Про це повідомляє прес-служба партії з посиланням на заяву лідера ВО «Свобода» і одного із авторів законопроекту Олега Тягнибока під час засідання погоджувальної ради ВРУ.

«Завданням законопроекту є заборона комуністичної ідеології у всіх її проявах як людиноненависницької. Наслідком цього є визнання Комуністичної партії України як територіальної організації КПСС, що впродовж своєї історії мала назви РСДРП (б), РКП (б) та ВКП (б), злочинною організацією…», - зазначив Тягнибок. 

На думку депутата, Комуністична партія причетна до злочинів проти миру і безпеки людства, геноциду, репресій, примусових депортацій, терору та політичних переслідувань, тому її діяльність вимагає заборони. 

З його слів, проект закону передбачає заборону комуністичної пропаганди та використання комуністичної символіки.

Законопроект про заборону комуністичної ідеології в Україні зареєстровано в Раді 4 листопада під номером 3530.

Як повідомлялося раніше, народний депутат від Комуністичної партії Спиридон Кілінкаров вважає, що українське та міжнародне законодавство не передбачає підстав для заборони діяльності його політичної сили.

25 жовтня 2013 року було оголошено про створення в ВРУ міжфракційного об'єднання «В Європу без тоталітарної спадщини».

18 жовтня 2013 року колишній депутат кількох скликань Юрій Кармазін заявив про намір розробити текст закону про заборону Компартії.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: