У Дніпропетровську знайшли гроші на метро, тепер шукатимуть підрядника

Читать на русском

У січні 2014 року буде визначено підрядника для продовження будівництва метрополітену у Дніпропетровську.  

Як передає прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації, про це заявив губернатор Дмитро Колєсніков.

«Вже у січні 2014 року…проект перейде у стадію безпосередньої реалізації», - повідомив очільник області.

Він додав, що підписання кредитної угоди з Європейським інвестиційним банком дає міцне підґрунтя для успішного втілення проекту добудови метро.

Зі слів Колєснікова, переговори з банківською установою були непростими, а останній етап узгодження тексту договору тривав близько тижня. 

Губернатор заявив, що залучення фінансових ресурсів стало можливим завдяки наданню державних гарантій під кредит і активній позиції Президента Віктора Януковича і віце-прем’єра Олександра Вілкула.

Нагадаємо, 25 жовтня 2013 року у Люксембурзі міністр фінансів Юрій Колобов підписав кредитну угоду про надання 152 млн євро на завершення будівництва першої черги дніпропетровського метро від станції «Комунарівська» до станції «Музейна».

Кошти надаються під відсоткову ставку близько 1%, пільговий період становить 6 років, а строк погашення – 25 років.

Як повідомлялося раніше, 19 вересня 2013 року Колєсніков запевнив, що будівництво метро в Дніпропетровську буде завершено за декілька років.

Віце-прем’єр Олександр Вілкул 5 червня 2013 року повідомив, що масштабне будівництво метро в Дніпропетровську розпочнеться на початку осені того ж року, але ця обіцянка виконана не була.

Ще раніше Олександр Вілкул не виконав обіцянку відносно початку будівництва трьох станцій метро по проспекту Карла Маркса влітку 2013 року.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: