Ця більшість знищила себе як парламентарів – Луценко

Читать на русском

Народний депутат, член фракції «Батьківщини» Ігор Луценко каже, що ранкове голосування за запропонований Кабміном Арсенія Яценюка проект Держбюджету-2015 – не що інше, як конституційний злочин.

Про це він написав у своєму блозі на «Українській правді», передає «Слово і Діло».

«Мабуть, більшість з тих, хто голосував, навіть не усвідомили смертельну глибину свого кроку. А це – конституційний злочин», - вважає Луценко.

За словами депутата, за фактом нового Бюджету не існувало, проте більшість проголосувала, роблячи вигляд, що Бюджет є.

«Фальшивість цієї дії у тому, що Бюджету не існує – його лише зараз будуть писати в уряді. Річ у тім, що той проект Бюджету, який було роздано декілька днів тому, вже не є актуальним. Майже десятком законів, ухвалених напередодні, податкова система, система розподілу бюджетних коштів була радикально змінена – а отже, і дохідну, і видаткову частину Бюджету потрібно докорінно перепланувати у відповідності до нових умов», - пояснив Луценко.

Таким чином, на думку політика, ця більшість знищила себе як парламентарів. «Ці люди відмовилися брати участь в управлінні державою, знехтували обов'язком законодавчої влади. Бюджет будуть писати у Кабміні. Головний фінансовий документ тепер формуватимуть ті люди, яким народ не делегував на це право», - зазначив Луценко.

«Народ ввели в оману: народу пропонували голосувати за тих, хто приймає рішення – однак обранці після виборів приймати рішення відмовились, здавши свої повноваження фракційним керівникам і їх партнерам в уряді», - резюмував нардеп.

Читайте також: Приховувати проблеми всередині коаліції вже безглуздо – Березовець

Нагадаємо, у понеділок, 29 грудня, парламент підтримав 233 голосами запропонований урядом Державний бюджет України на 2015 рік,. При цьому фракція «Батьківщини» майже в повному складі за бюджет не голосувала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: