Небувала справа: у Києві противників забудови не посадили, а нагородили

Читать на русском

Голова КМДА Олександр Попов взяв участь у відкритті скверу зі спортивним та дитячим майданчиком на вул. Анни Ахматової у Дарницькому районі.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Київської міськдержадміністрації.

Як повідомляється, відкриття об’єкту стало можливим завдяки ініціативі місцевих жителів, які виступили проти забудови на цьому місці і звернулися до голови КГГА з проханням не допустити будівництва багатоповерхівки.  

В результаті, завдяки спільним діям місцевої громади і КГГА протягом літа на місці запланованої забудови було висаджено кущі і дерева та побудовано дитячий та спортивний майданчики, а напередодні 70-ї річниці визволення Києва Олександр Попов та голова Дарницької райдержадміністрації Сергій Вітковський взяли участь у висадці дерев, яка ознаменувала завершення впорядкування скверу.

При цьому найактивніші противники забудови та учасники впорядкування скверу отримали подарунки та листи-подяки від міської та районної влади.

Нагадаємо, ще в 2011 році Попов обіцяв скласти та оприлюднити списки об'єктів незаконної забудови, які будуть демонтовані.

Крім того, голова КМДА заявляв, що зупинить скандальні будівництва на вул. Гончара, 17-23 і просп. Маяковського, і триматиме на особистому контролі питання покарання винних у руйнуванні будинку на вул. Жилянській, 120-Б.

Також варто зазначити, що обіцянки щодо припинення незаконної забудови Києва були внесені в передвиборчі програм кандидатів-мажоритарників від партії «Батьківщина», зокрема, наприклад, Володимира Бондаренка, Дмитра Андрієвського, Володимира Ар’єва.

Обіцянка щодо озеленення Дарницького району Києва міститься в програмі нинішнього народного депутата від «Батьківщини» Віталія Яреми.

Депутат від фракції УДАР Валерій Карпунцов 12 липня 2012 року заявив, що його політсила не допустить будівництва високоповерхівки по вулиці Ревуцького, 7-В впритул до дитячого садочку, але зазначена обіцянка не справдилась.

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: