Страшенно збиткову Укрзалізницю визнано найкращою держкомпанією

Читать на русском

Укрзалізниця посіла третє місце у складеному на замовлення газети «Комерсант-Україна» рейтингу 50-ти провідних компаній України, ставши при цьому найуспішнішою державною компанією.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Укрзалізниці, передає «Слово і діло».

«В основу дослідження поклали фінансові показники, які доповнили низкою якісних характеристик залежно від сфери діяльності компанії. Аналітики також узяли до уваги підсумкові показники роботи підприємств за 2012 рік», - зазначається в повідомленні.

В Укрзалізниці також вказують, для при формуванні рейтингу для кожної компанії був розрахований коефіцієнт співвідношення прибутку до розміру активів, при цьому критерії якісної оцінки активів окремо розроблялися для кожної галузі економіки.

В оцінці діяльності Укрзалізниці враховувалися консолідовані показники шести регіональних залізниць і сервісних компаній, які перебувають в її управлінні.

В УЗ нагадують, що в аналогічному рейтингу 2012 року Укрзалізниця теж посіла третє місце, а цього року УЗ зайняла 21 місце у щорічному рейтингу компанії «Делойт» «ТОП-500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи».

При цьому у вересні повідомлялось, що впродовж 8 місяців 2013 року «Укрзалізниця» отримала збитки за пасажирські перевезення в розмірі понад 3,858 млрд. грн.

В УЗ зазначали, що через постійні негативні фінансові результати, великі інфраструктурні затрати, жорстке регулювання тарифів з боку держави та експлуатацію застарілого рухомого складу залучення приватних інвестицій в підприємство є проблематичним.

Нагадаємо, що в січні 2013 року гендиректор держадміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця» Сергій Болоболін пообіцяв збільшити прибутковість підприємства.

Міністр інфраструктури Володимир Козак 14 червня 2013 року повідомив, що наступного року інвестиції в «Укрзалізницю» збільшаться в 3-4 рази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: