В «Самопомочі» хочуть вгамувати зарплатні апетити Яреми

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Самопоміч» Вікторія Войціцька заявила, що її фракція пропонує скоротити витрати на прокуратуру на 1,3 млрд гривень.

«Проаналізувавши видаткову частину бюджету, ми пропонуємо скорочення на 1,3 млрд видатків на прокуратуру. Адже за 10 місяців 2014 року на неї було витрачено 2 млрд гривень. Враховуючи, що у 2015 році її функції будуть зменшені, то нелогічно збільшувати їй фінансування», - цитує Войціцьку прес-служба «Самопомочі», передає «Слово і Діло».

Крім того, депутати фракції пропонують не збільшувати бюджет міліції, і теж встановити його на рівні минулого року. «Це економія понад 4 млрд грн. Наші пропозиції зумовлені зменшенням чисельності особового складу МВС», - пояснила політик.

До того ж, Войціцька зазначила, що пропозиції щодо скорочення видатків не стосуються бюджету на Нацгвардію.

Також в «Самопомочі» хочуть скоротити витрати на утримання апарату Верховної Ради. «Ми пропонуємо раціоналізувати витрати. В тому числі, і Апарату Верховної Ради, зокрема нам незрозуміла доцільність такої кількості охорони у адмінбудівлях, утримання автопарку... Загалом мова йде майже про півмільйона гривень», - говорить Войціцька.

Читайте також: Техпідтримка сайту ГПУ обійдеться бюджету майже в 6 млн грн

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Віталій Ярема звернувся з проханням закласти в бюджет для Генеральної прокуратури України на наступний рік близько 4 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: