На зарплати прокурорам у наступному році Яремі потрібно 4 мільярди

Читать на русском

Генпрокурор Віталій Ярема просить закласти у Бюджет для Генеральної прокуратури України близько 4 мільярдів гривень.

«Важко просити кошти, коли забираються з основних соціальних статей від незаможних, але в цьому році ми подали бюджетну заявку на 3 мільярди 994 мільйона, тобто фактично на 1 мільярд більше порівняно з минулим», - сказав Ярема на засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правової діяльності Верховної Ради, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За його словами, ці кошти необхідні для того, щоб мінімально забезпечити діяльність прокуратури. «Ці кошти підуть тільки на фонд заробітної плати», - запевнив генпрокурор.

Разом з тим Ярема повідомив, що з 19 червня було скорочено 2,5 тисячі працівників прокуратури і ще 1,5 тисячі «ми плануємо скоротити до кінця року».

Читайте також: У ГПУ «люстрували» 7 обласних прокурорів та заступника Яреми

Генпрокурор заявив, що прокуратура «не тільки проїдає кошти». За словами Яреми, сьогодні за кримінальними провадженнями знаходиться близько 20 мільярдів гривень арештованих коштів, які будуть повернуті в бюджет після закінчення кримінальних проваджень.

Нагадаємо, в інтерв'ю «Українській правді» генпрокурор поскаржився, що зараз він отримує всього 6500 гривень на місяць і вважає це «образливим». Він також розповів, що після набуття чинності закону «Про прокуратуру» його зарплата зросте майже у 8 разів.

Як відомо, раніше Генеральна прокуратура України уклала угоду на 5,92 млн грн на оновлення веб-сайту і програмного забезпечення відомства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: