Терористи вимагають гроші з населення за гуманітарку

Читать на русском

Російську гуманітарну допомогу, яку привозять на Донбас, в Донецьку пропонують придбати за гроші.

Про це розповіла місцева мешканка, яка побажала залишитися неназваною, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«У суботу в Донецьк привезли гуманітарку з восьмого так званого гумконвою. Привезли продукти, а саме овочі, консервну продукцію та крупи. Ніхто не збирався роздавати продукти безкоштовно. На них поставили цінники, як на базарі, і торгували ними. За картоплю, наприклад, просили 1,50 грн за 1 кг, що зовсім не дешево, особливо враховуючи те, що в Донецьку у людей практично немає грошей», - розповіла місцева мешканка.

За словами жительки Донецька, допомогу одного з благодійних фондів роздають виключно за талонами. Однак населення не може їх отримати, оскільки вони потрапляють в руки недобросовісних «підприємців».

«Система така: привозять продукти, і люди шикуються в чергу для отримання талонів. Однак ці талони якимось чином опиняються біля «ділків», які потім їх продають населенню», - зазначила очевидиця подій.

Читайте також: Порошенко ще на день «утихомирив» Донбас

Нагадаємо, така практика стала вже стала нормою у терористів. Так, вони забрали собі гуманітарну допомогу, яка надійшла на Донбас у вересні з Росії, а частину передали для продажу в магазини Донецька. А так званий «комендант» Червонопартизанська Денис Понізовний заявив, що представники ЛНР планують розпродавати гуманітарну допомогу, щоб отримати гроші для виплати зарплати бюджетникам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: