Терористи вимагають гроші з населення за гуманітарку

Читать на русском

Російську гуманітарну допомогу, яку привозять на Донбас, в Донецьку пропонують придбати за гроші.

Про це розповіла місцева мешканка, яка побажала залишитися неназваною, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«У суботу в Донецьк привезли гуманітарку з восьмого так званого гумконвою. Привезли продукти, а саме овочі, консервну продукцію та крупи. Ніхто не збирався роздавати продукти безкоштовно. На них поставили цінники, як на базарі, і торгували ними. За картоплю, наприклад, просили 1,50 грн за 1 кг, що зовсім не дешево, особливо враховуючи те, що в Донецьку у людей практично немає грошей», - розповіла місцева мешканка.

За словами жительки Донецька, допомогу одного з благодійних фондів роздають виключно за талонами. Однак населення не може їх отримати, оскільки вони потрапляють в руки недобросовісних «підприємців».

«Система така: привозять продукти, і люди шикуються в чергу для отримання талонів. Однак ці талони якимось чином опиняються біля «ділків», які потім їх продають населенню», - зазначила очевидиця подій.

Читайте також: Порошенко ще на день «утихомирив» Донбас

Нагадаємо, така практика стала вже стала нормою у терористів. Так, вони забрали собі гуманітарну допомогу, яка надійшла на Донбас у вересні з Росії, а частину передали для продажу в магазини Донецька. А так званий «комендант» Червонопартизанська Денис Понізовний заявив, що представники ЛНР планують розпродавати гуманітарну допомогу, щоб отримати гроші для виплати зарплати бюджетникам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: