Україна неконкурентоспроможна на зовнішніх ринках – економіст

Читать на русском

Товари, які експортує Україна, а це насамперед чорні метали, руда та хімічні вироби, зокрема, мінеральні добрива, є абсолютно неконкурентними.

Про це повідомив економіст Володимир Лановий , пише «Слово і Діло», з посиланням на «УНН».

За словами економіста, за останні 10 років Україну з зовнішнього ринку почав витісняти Китай, а потім приєдналася Туреччина.

«Треба модернізувати підприємства і структурно змінити економіку, зменшити частку традиційних енергомістских виробів і збільшити новітні виробництва, пов’язані з, так би мовити, «цифровою економікою». Поки що такого немає, а відсутність інвестицій через фінансову нестабільність, відсутність кредитів через такі ж обставини, не дають особливих надій на покращення», — зазначив В. Лановий.

Він також додав, що уряд перетворює Україну на країну третього світу.

Читайте також: Держбюджет-2015: Яценюк наслідує принципам Азарова – економіст

«Не можна забувати, що навколо відбувається інформатизація, перехід на електронні системи. Але уряд нічого цього не помічає. Фактично, наша держава відкидається ще далі назад, поступово стає країною третього світу, перетворюється на «бананову республіку». Тому що сподіватися лише на сільське господарство — це теж саме, що переходити в розряд бананових республік», — наголосив економіст.  

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: