Волонтери можуть стати учасниками бойових дій

Читать на русском

Вже найближчим часом волонтерів можуть визнати учасниками бойових дій.

Про це сьогодні повідомив журналістам перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко, передає «Слово і Діло», з посиланням на УНН.

«Закон про статус учасників бойових дій встановив соціальні гарантії. Він поширюється і на добровольців, і на бійців, і, у найближчий термін, якщо це буде прийнято, – на волонтерів, а також інших людей, які будуть визнані учасниками бойових дій відповідними комісіями», –повідомив В. Шевченко.

Нагадаємо, статус учасника бойових дій вже отримали більше 6 тисяч осіб.

Про надання такого статусу говорили ще в вересні. Так, 11 вересня голова новоствореної Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції полковник запасу Артур Дерев'янко заявив, що статус учасників бойових дій на сході України отримають не тільки військові та працівники підрозділів МВС, але й бійці добровольчих батальйонів і волонтери, що працювали в зоні АТО або допомагали її проведенню.

Читайте також: Новий етап АТО: ані миру, ані війни – експерт

«Це всі ветерани війни, які брали участь безпосередньо в бойових діях – це не має значення, чи це миротворчий батальйон, чи це батальйон МВС. У нас зараз в зоні АТО 44 батальйони і більша частина з них – це добровольчі батальйони, які сформовані з людей, які пішли захищати нашу державу самостійно», – заявив Дерев'янко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: