Конференція Путіна: цинізм, порожні слова про мир і готовність до війни

Читать на русском

Україна повинна максимально зміцнювати свою армію і взяти курс на прискорений вступ до НАТО.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко та керівник Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Путін не буде змінювати своєї політики щодо України. Він намагається примусити нас до переговорів і домовленостей із сепаратистами. А це принципово неприйнятно для української сторони. Україна не повинна визнавати сепаратистські республіки», - сказав Фесенко.

Водночас, зі слів Огризка, Україна повинна максимально зміцнювати свою армію і взяти курс на прискорений вступ до НАТО, бо це єдиний спосіб для нас гарантувати свою безпеку.

«Вважаю, що нічого нового ми не почули, було багато цинізму, порожні слова про мир і реальна готовність до війни. Якщо Надію Савченко фактично назвали терористкою, як і інших українських військовополонених, коли розповідають, що Захід будує стіну між РФ і світом і стверджують, що Київ проводить каральну операцію на Донбасі проти власного народу, а при цьому російські озброєні бандити - це добровольці, то залишається зробити висновок, що говорити про якісь істотні зміни, на жаль, не доводиться», – підсумував Огризко.

Читайте також: Шуфрич не розгледів агресії з боку Росії

Нагадаємо, що прес-конференцію Путін почав з короткого вступного слова і сказав про наболіле – обвал рубля. Але запевнив: у країни є запас міцності. Проте звинувачує у кризі недружні країни.

«Мені самому приходить іноді в голову – може, ведмедику нашому треба посидіти спокійненько? Не ганяти поросят і свинок по тайзі, харчуватися ягідками, м'яском, може, його в спокої залишать? Не залишать. Тому що будуть завжди прагнути до того, щоб посадити його на ланцюг. А коли посадять на ланцюг, вирвуть і зуби, і кігті», - сказав президент Росії Володимир Путін.

Побачивши плакат «Україна» та журналіста в одязі з проукраїнською написом, дає Києву слово.

«Перше питання щодо каральної операції, яку ви влаштували на Сході нашої страни.Вот ви як верховний головнокомандувач, щоб ви сказали сім'ям російських офіцерів і солдатів?» - Сказав журналіст агентства УНІАН Роман Цимбалюк.

«Всі люди, які за покликом серця виконують свій обов'язок або добровільно беруть участь в якихось бойових діях, в тому числі на південному сході України, не є найманцями, бо за це грошей не отримують», – відповів Путін.

Крім того, Путін звинувачував Київ у невиконанні мінських угод. Цитував Лермонтова, згадував Кіплінга і обіцяв реформи.

Прес-конференція тривала три години.

Новини по темі:

Яценюк не вірить, що російські війська залишать територію Донбасу

НАТО: Путіну не потрібен Донбас у складі РФ

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: