За «гуманітаркою» Ахметова тепер наглядатимуть податківці

Читать на русском

Державна фіскальна служба відтепер контролюватиме переміщення товарів на в'їзді та виїзді із зони АТО.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби фіскального органу, передає «Слово і Діло».

«Податкова міліція спільно з прикордонниками, працівниками МВС та СБУ жорстко контролюватиме переміщення товарів у зоні проведення АТО. Активізація взаємодії всіх силових відомств у роботі та посилений контроль за переміщенням вантажів, зокрема, вугілля, палива та товарів народного споживання із зони так званої ДНР на підконтрольні Україні території, і на зворотньому шляху – наше головне завдання», – цитують у прес-службі слова першого заступника голови ДФС Володимира Хоменка.

Таку заяву чиновник зробив під час спільної наради за участю представників обласної державної адміністрації Донецької області та Збройних сил України в Краматорську.

Відтепер податківці нестимуть службу на блок-постах, через які проходять основні транпортні магістралі, а також будуть виїжджати для перевірок вантажів у інші точки на кордоні зони, контрольованої бойовиками.

У Державній фіскальній службі повідомляють, що на сьогодні в Донецькій та Луганській областях облаштовано 13 таких КПП: 12 автомобільних та 1 залізничний.

«Ми маємо забезпечити проведення заходів щодо перевірки документів всіх транспортних засобів, які перевозять вантажі чи товари на цих пунктах, реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності, проведення догляду машин на предмет наявності нелегальних товарів та контрабанди, а також – контроль за сплатою відповідних податків та платежів», – зазначив Хоменко.

Читайте також: Українці в зоні АТО можуть стати невиїзними

Нагадаємо, 14 грудня вперше стався прецедент, коли бійці добровольчого батальйону «Дніпро-1», що контролюють ряд блок-постів на межі контрольованої сепаратистами території, відмовилися пропускати вантажівки із гуманітарним вантажем Фонду Ріната Ахметова. Пізніше, 19 грудня, за наказом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова черговий вантаж фонду таки заїхав на територію так званої ДНР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: