… плюс інтернетизація всієї країни

Читать на русском

Сьогодні, 31 жовтня 2013 р., Голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко заявив про необхідність покращення Інтернет-зв’язку в Україні. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на Урядовий портал.

Семиноженко, посилаючись на опитування КМІСу, повідомив, що половина дорослого населення в Україні (49,8%) користується Інтернетом. Вразили Голову Держагенства інформатизації і темпи приросту користувачів, які за останніх півроку, за тими ж даними, склали 16%.

"Рада з прав людини ООН визнала вільний доступ до мережі Інтернет одним із основних прав людини", - заявив Володимир Семиноженко. Тобто, в одному ряду з правом на життя і здоров'я, ООН визнало право кожного сидіти в соціальних мережах.

Як показують ті ж соцдослідження КМІСу, в Україні від такого "нелюдського" обмеження прав потерпає половина дорослого населення. Хоча, виходячи з реклами, більша частина мобільних операторів, які також надають послуги інтернет-зв’язку, заявляють про 99,9% покриття.

Захистити права людей може лише розповсюдження широкосмугового доступу по всій країні, включаючи й віддалені малозаселені села, - мудро заявив Володимир Семиноженко нічого при цьому не пообіцявши. Навіть не сказав скільки це буде коштувати.

Нагадаємо, що на парламентські вибори 2007 року Блок Юлії Тимошенко йшов з програмним положенням "Інтернет – кожному".  А в цьому році підключити до швидкісної мережі Інтернет всі українські школи обіцяв міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

За даними проекту "Слово и дело" у Володимира Семиноженка не зафіксовано жодної реалізованої обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: