На зміну телефонним терористам в Київ прийшли справжні

Читать на русском

З початку року про мінування різних об'єктів в Києві в органи правопорядку надійшло понад 250 анонімних повідомлень. Однак до сьогоднішнього дня всі виклики виявлялися хибними.

Тим часом сьогодні, в самому центрі столиці, контррозвідка Служби безпеки України попередила теракт біля Адміністрації Президента, інформує «Слово і Діло».

У сумочці жінки, яка 17 грудня приїхала до Києва рейсовим автобусом з Луганська, співробітники СБУ виявили вибухівку потужністю 3 кг в тротиловому еквіваленті. Відзначимо, що розліт осколків від такої вибухівки склав би близько 500 метрів.

Терористка планувала підірвати вибухівку в той же день біля Будинку профспілок, де повинні були проходити мітинги. Однак після того, як стало зрозуміло, що мітингів там не буде, вона отримала вказівку знайти місце масового скупчення людей і далі працювати, прийнявши самостійне рішення.

Київські правоохоронці отримують повідомлення про мінування практично щодня. У столиці регулярно «мінують» офіси телеканалів, торгові центри та станції метро.

Так, з початку року міліція отримала більше 70 повідомлень про «замінування» метро в Києві. Раніше голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що київську підземку постійно «мінують» кілька пенсіонерів з Донецької та Луганської областей.

Читайте також: На Запоріжжі СБУ затримала 41 тонну речовин для виготовлення вибухівки

Хотілося б звернути увагу на те, що на одну перевірку повідомлення про мінування необхідно близько 3 годин часу, близько 7 машин спецтехніки та 30 представників різних служб, а витрати на кожне відпрацювання сигналів про мінування складають більше 30 тис. грн.

Як підсумок, сумарні витрати на відпрацювання всіх викликів з початку 2014 року склали понад 7 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: