На Запоріжжі СБУ затримала 41 тонну речовин для виготовлення вибухівки

Читать на русском

Радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський повідомив, що СБУ перекрила канал постачання терористам самопроголошеної ДНР вибухових речовин для здійснення диверсій в зоні АТО та за її межами.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

За його словами, у Запорізькій області співробітники СБУ затримали 41 тонну речовин для виготовлення вибухівки на вантажному транспорті. «Встановлено, що вибухові матеріали постачалися на вуглевидобувні підприємства Донбасу у рамках довгострокових угод. Але більшість шахт, яким призначалися ці поставки, знаходяться на тимчасово підконтрольній бандформуванням території», - розповів Лубківський.

«Більшість із цих об'єктів видобуток вугілля призупинили або контрабандно переправляють продукцію в Росію», - додав він.

За даними СБУ, терористи захоплюють ввезену на цю територію вибухівку і використовують її для організації диверсій на об'єктах промисловості, транспортної інфраструктури Луганської та Донецької областей. Крім того, за словами Лубківського, ватажки бандформувань надають цю вибухівку підпільним диверсійно-підривним групам, які намагаються дестабілізувати ситуацію в мирних регіонах.

Радник голови Служби безпеки також повідомив, що на підконтрольних терористам територіях організовані спеціальні тренувальні табори для навчання найманців підривній справі.

Нагадаємо, раніше Лубківський розповів, що на території Донецької області планують створити полігон для навчання бойовиків, а ввезення військової техніки та обладнання для будівництва центру із навчання бойовиків здійснюється за допомогою автомобілів зі складу російського гуманітарного конвою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: