Енергетичну незалежність України розширятимуть також італійці і французи?

Читать на русском

Президент Віктор Янукович провів зустріч з головним виконавчим директором французької компанії «Електрісіте де Франс» Анрі Прогліо та головою правління італійської компанії «Ені» Паоло Скароні.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Глави держави, передає «Слово і діло».

«Україна - це держава, яка зараз у своїй програмі має великі, амбітні плани щодо збільшення енергетичної незалежності, видобутку газу, нафти», - зазначив Президент.

Глава держави, зокрема, висловив сподівання щодо плідності і ефективності співробітництва України з вищезазначеними компаніями.

У свою чергу Паоло Скароні заявив, що наразі його компанія працює з НАК «Нафтогаз України» над реабілітацією свердловин, які вже вийшли з експлуатації, і готова вести роботу в Україні над видобутком газу як з традиційних, так і з нетрадиційних джерел.

В ході зустрічі також відбулося підписання меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері газової промисловості та електроенергетики між Україною та компанією «Електрісіте де Франс».

Варто зазначити, що сьогодні ЗМІ також повідомили про схвалення Кабінетом Міністрів проекту угоди про розподіл продукції з компанією Chevron Ukraine BV.

Нагадаємо, 2 жовтня 2013 року міністр енергетики Едуард Ставицький запевнив, що найближчим часом будуть вирішені всі питання, необхідні для підписання угоди про розподіл продукції з компанією Chevron.

17 жовтня 2013 року Президент Янукович висловив упевненість, що Україна зможе збільшити обсяги власного газовидобутку до 24 млрд. кубометрів.

У вересні глава уряду Микола Азаров заявляв, що в найближчій перспективі Україна буде повністю забезпечена власним газом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: