«Самопоміч» хоче істотно знизити вартість авіаперельотів між Україною і ЄС

Читать на русском

Депутати фракції «Самопомочі» просять представників ЄС і дипломатів допомогти врегулювати суперечності, які гальмують підписання Угоди про Відкрите небо між Україною та ЄС.

Про це заявив голова фракції Олег Березюк, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

Підписання такого документа гарантує доступ на український ринок європейських low-cost компаній, і право українських і європейських компаній здійснювати рейси між Україною та країнами ЄС без міждержавного узгодження маршрутів, що значно знизить середню вартість авіаквитка до 100-150 доларів.

Як відомо, Угода про спільний авіаційний простір повинна була бути підписана ще в червні, але через невирішеність суто внутрішньої проблеми ЄС на сьогодні документ досі не підписаний, хоча угода була парафована ще в 2013 році.

Причиною відстрочення підписання документа називають неузгодженість позицій Іспанії та Великобританії щодо формулювання одного з пунктів угоди.

За словами Березюка, 17 грудня, під час зустрічі з єврокомісаром Федерікою Могеріні, представники фракції «Самопоміч» поставили питання про можливість вирішення цієї проблеми на рівні Європейської Комісії та Ради Європи. Крім того, депутати також зустрілися із представниками Посольства Іспанії.

Березюк також зазначив, що парламентарії мають намір направити звернення до Голови Ради Європи Дональда Туска із проханням сприяти пошуку компромісу між країнами ЄС для вирішення конфлікту, який не дозволяє лібералізувати правила використання загального авіапростору.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: