Спершу реформи – потім гроші і візити

Читать на русском

США і Євросоюзу набридло вислуховувати порожні обіцянки України.

Заявляючи публічно про необхідність реформ, в рельності Президент і політики намагаються уникати різких дій і обмежуватися красивими словами. Таку думку у своєму блозі висловив дипломат, екс-генконсул України в Стамбулі Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Третій Майдан стався в найбільш неочікуваній формі. Вимоги радикальних змін в Україні у вкрай недипломатичній формі (власне у тій формі, що вочевидь більш за все відповідає сподіванням українського народу) висунули США і ЄС», – пише Богдан Яременко.

За словами Яременко, Петро Порошенко хотів підтримати Арсенія Яценюка під час перебування в Брюсселі, але європейці заявили, що зараз не час на гастролі таких хорових колективів. Спершу реформи – потім гроші і візити.

Читайте також: Остаточний варіант Бюджету депутати побачать через чотири дні

«Якщо в публічній площині українська влада намагається говорити про те, що визнає необхідність реформ, то її заяви в площині непублічній суттєво різняться. Наприклад, як стало мені відомо, під час учорашньої зустрічі з міністром закордонних справ Словаччини, який чітко заявив, що ЄС очікує від України негайних докорінних реформ, Президент Порошенко ніби парирував, що за останні півроку зробив більше, ніж можливо, а подальші зміни вже можуть зашкодити», – заявляє дипломат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: