У Мінагрополітики розповіли про всі придирки росіян до «Рошену»

Читать на русском

Міністерство аграрної політики та продовольства вважає, що під час інспекції Росспоживнагляду на виробничі потужності корпорації «Рошен» в Україні російською стороною були допущені серйозні порушення.

Про це йдеться в заяві прес-служби Мінагрополітики, текст якої має «Слово і діло».

«... Інспекційна група Росспоживнагляду порушила процедуру перевірок і на даному етапі відмовилася від конструктивного вирішення питання двосторонньої торгівлі. Такі дії суперечать законодавству обох країн і нормам і вимогам СОТ», - наголошується в заяві прес-служби.

Зокрема, за інформацією міністерства, в ході перевірки фабрик «Рошен» 21-24 жовтня 2013 року інспектори Росспоживнагляду не здійснювали відбору зразків для лабораторних досліджень. Крім того, як випливає з заяви відомства, російська сторона порушила процедуру перевірок, включивши в групу інспекторів представника російського підприємства, яке є конкурентом корпорації «Рошен».

Серед порушень, допущених представниками Росспоживнагляду, також називається відмова від складання акта перевірки фабрик корпорації «Рошен».

У міністерстві також вважають необгрунтованими твердження російської сторони про невиконання корпорацією вимог до вхідного контролю сировини, так як інспекторам були продемонстровані відповідні документи.

Мінагрополітики також розкритикувало заяву Росспоживнагляду про невідповідність продукції «Рошен» вимогам РФ через розбіжності в харчовому законодавстві двох країн, так як раніше український виробник вже пройшов сертифікацію в уповноважених держустановах РФ, яка підтвердила відповідність продукції російським нормативним документам.

Міністерство також назвало заяву Росспоживнагляду за підсумками перевірки українських фабрик «Рошена» такою, що містить відверто неправдиву інформацію і не відповідає духу українсько-російського співробітництва.

Нагадаємо, 16 серпня 2013 року міністр агрополітики Микола Присяжнюк запевняв, що після перевірок українських заводів вітчизняні кондитерські вироби повернуться на російський ринок.

У свою чергу міністр економрозвитку Ігор Прасолов обіцяв докласти максимум зусиль для відновлення нормального режиму експорту українських товарів до Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: