Близько 2,5 тисяч людей вважаються зниклими в зоні АТО

Читать на русском

Сьогодні вже вдалося встановити по ДНК імена 118 загиблих героїв.

А за оцінками МВС, необхідно ще знайти близько 2500 людей, зниклих в Луганській та Донецькій області, про це у своєму блозі пише Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, передає «Слово і Діло».

«Родичів, які вже здали аналізи ДНК, всього 639 осіб. Значно менше, ніж заявлене число зниклих безвісти. Хтось сподівається на диво і до останнього чекає вісточки, хтось знає, що син і батько перебувають у полоні, просто не можуть подати знак. Причини у людей різні» – пише Богомолець.

Та спеціальні служби продовжують пошук людей, зниклих безвісти, продовжують приймати аналізи ДНК, продовжують шукати останки загиблих хлопців, розповідає народний депутат.

Однак найстрашніше, пише Богомолець, що ДНК-профіль не вдалося виділити зі 171 біологічного зразка, відібраних у невпізнаних тіл.

«Це означає, що у 171 знайденого тіла не вдалося виділити ДНК, у зв'язку з повним руйнуванням білкових структур. І тепер вони не Рома, Саша і Тарас, а 171 безіменна могила невідомих солдатів - героїв, загиблих на неоголошеній війні під назвою АТО», – додає Ольга Богомолець.

Читайте також: Ющенку політика НБУ не подобається, але главою Нацбанку він не буде

Та за такими заходами стоїть можливість для рідних забрати і поховати своїх безвісти зниклих героїв, отримати матеріальну компенсацію від держави, резюмує Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: