Ющенку політика НБУ не подобається, але главою Нацбанку він не буде

Читать на русском

Колишньому Президенту України Віктору Ющенко не пропонували посаду очільника Нацбанку.

Про це він заявив в інтерв'ю «Українській правді», пише «Слово і Діло».

«Мені політика НБУ не подобається, але її треба дивитися контексті – не може глава Національного банку вийти на трибуну і сказати: шановні, ми докотилися до такої точки, де національним інтересам сьогодні відповідає розробка глобальної національної програми порятунку фінансових інститутів. Не вистачить політичного голосу, не вистачить уваги в парламенті, нема належного статусу цього питання», – сказав Ющенко.

А також зазначив, що оцінює діяльність Валерії Гонтарєвої «дипломатично» і «лояльно».

«Мова йде про недовіру політичному курсу, банківській системі, політичній системі, і важко сказати, кому не довіряють більше – проблема чи це особистості, чи це проблема системи», – прокоментував Віктор Андрійович.

Відносно ж чуток про потенційне призначення екс-президента главою Національного банку України, він повідомив, що таких пропозицій не отримував.

«Не питання – підеш або не підеш, питання стоїть, чи є плани щодо фінансової стабілізації, або це просто маска, яку потрібно надіти і сказати – давайте рокіровку зробимо. Питання не в рокіровці, питання в курсі», – заявив Віктор Ющенко.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'являлася інформація про те, що глава НБУ Валерія Гонтарєва може бути звільнена, а її місце нібито запропонували зайняти Віктору Ющенку.

Відзначимо, рівень відповідальності за рейтингами системи народного контролю «Слово і Діло» колишнього Президента складає всього 39%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: