Гриценко вважає, що Яценюк буде тягнути з бюджетом до останнього дня

Читать на русском

Голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко закликав народних депутатів зібратися на цьому тижні, щоб ті встигли прийняти необхідну кількість законопроектів до Нового року.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

«Для того, щоб закласти в Бюджет-2015 обіцяний владою пакет реформ, відповідний пакет 40+ законів необхідно прийняти до схвалення Закону про Ююджет-2015. Для цього уряд мав би вже зареєструвати їх у Раді. Цього не зроблено», - каже Гриценко.

За його словами, необхідні законопроекти навіть не прийняті на засіданні Кабміну. «Маю підозру, що їх ще ніхто не узгодив у міністерствах, як того вимагає законотворча процедура. А може, взагалі ті проекти ще не написали?», - додав він.

На думку Гриценка, Яценюк буде «проламувати пакет в останній день, напередодні новорічних свят». «Щоб цього не сталося, щоб країна потім цілий рік не відчувала на собі грубі помилки і прорахунки горе-реформаторів, пропозиція: Раді Коаліції ініціювати позачергове засідання парламенту цього тижня, щоб не втрачати ще 7 днів до наступного вівторка», - запропонував політик.

Гриценко переконаний, що як тільки таке засідання буде призначено, уряд зареєструє свої законопроекти миттєво. «Тоді парламент отримає тиждень на роботу з цим пакетом законів. Тоді депутати (і громадськість!) матимуть шанс запобігти грубих прорахунків і помилок, виявити і вилучити із урядових проектів олігархічно-лобістські та корупційні схеми», - резюмував Гриценко.

Відзначимо, що чергове пленарне засідання парламенту заплановане на 23 грудня. На цьому тижні у Верховній Раді народні обранці працюватимуть у комітетах, комісіях, фракціях і групах.

Читайте також: Бюджет України на 2015 рік: прийняти не можна відмовитися

Міністр фінансів Наталія Яресько пообіцяла подати до парламенту проект державного бюджету не пізніше 20 грудня. «Бюджет має бути до 20 грудня, прогнози будуть разом з бюджетом. Як тільки цифри будуть готові, ми відразу їх представимо», - сказала міністр.

У свою чергу економічний експерт Андрій Новак в коментарі «Слову і Ділу» повідомив, що підготувати Держбюджет-2015 на новій законодавчій базі, яка досі не прийнята - неможливо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: