Експерт: підготувати і ухвалити Бюджет-2015 до 26 грудня неможливо

Читать на русском

Підготувати Держбюджет-2015 на новій законодавчій базі, яку досі не прийнято – неможливо.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економічний експерт Андрій Новак.

«Важко уявити, яким чином можна зараз підготувати Держбюджет-2015 на новій законодавчій базі, яку ще досі не прийнято. Щоб була нова законодавча база, потрібен новий Податковий кодекс, новий Бюджетний кодекс. До того ж, паралельно з цим потрібно внести зміни до закону про Державний бюджет, і яким чином це хочуть встигнути зробити до 26 грудня – незрозуміло. Тому сьогодні все схоже на імітацію процесів, імітацію децентралізації та дерегуляції. Повторюся, я навіть з технологічної точки зору не уявляю, як можна за тиждень-два повністю змінити законодавство, а потім підготувати Бюджет на абсолютно новій основі», – розповідає Новак. 

Зазначимо, що Держбюджет України на наступний рік має бути підготовлений і прийнятий до 26 грудня. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман під час засідання погоджувальної ради депутатських груп і фракцій.

«Одне з головних завдань, яке ми повинні вирішити в стислі терміни, – це прийняття Бюджету на 2015 рік. Але вкрай важливо, щоб він був прийнятий не на старих централізованих засадах, а на засадах децентралізації», – заявив Гройсман.

А народний депутат України від «Народного Фронту» Андрій Парубій планує здійснити затвердження Державного бюджету України на 2015 рік до 26 грудня.

Читайте також: Новий трудовий кодекс: працювати з 15 років – можна, фліртувати – ні

Відзначимо, що Олександр Турчинов заявив, що коли уряд внесе Держбюджет на 2015 рік у ВР, треба буде одразу збирати парламент на позачергове засідання.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попередив, що Державний бюджет України на 2015 рік примусить «затягнути паски».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: