Депутатів хочуть позбавляти заробітної плати за їх бездіяльність

Читать на русском

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону, згідно з яким народні депутати будуть позбавлені зарплати у разі невиконання ними передбачених законом повноважень без поважних причин.

Ініціаторомі відповідного законопроекту № 1462 від 12.12.2014 стали 7 народних депутатів партії «Свобода», інформує «Слово і Діло».

Депутати зазначають, що в парламенті вже неодноразово піднімалося питання про необхідність не виплачувати заробітну плату депутатам за ті дні, коли вони без поважних причин були відсутні на своїх робочих місцях - у сесійній залі під час пленарних засідань, на засіданнях комітетів, комісій і т.д.

Нагадаємо, 15 квітня будучи в. о. президента України і головою Верховної Ради Олександр Турчинов доручив апарату Верховної Ради нараховувати заробітну плату народним депутатам за фактом присутності в сесійній залі.

Читайте також: Зарплата депутатів у Європі. Інфографіка

У свою чергу ініціатори законопроекту пропонують не проводити виплати за дні, в які народний депутат без поважних причин не виконує своїх депутатських повноважень. Таким чином «свободівці» мають намір підвищити рівень дисципліни депутатського корпусу і забезпечити «реалізацію принципу рівності всіх громадян перед законом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: